Perlu ke try hard?

What people said, "Kalau dia ikhlas dengan kau, dia akan ada dengan kau. Stay dengan kau. Setia dengan kau."  Itu kalau dia ikhlas. Kalau dia tak pasti? Jadi sebaliknya lah kan? Kadang-kadang aku berfikir perlu ke kita letak effort yang banyak untuk dia, kita buat segalanya untuk dia supaya dia stay dengan kita. Bila difikirkan balik, kalau dia dah sayang, kita tak buat semua tu pun dia still ada dengan kita. Kau bayangkan, kalau semua effort kau dah tunjuk tapi dia langsung tak hiraukan. Siapa sakit? Kau ke dia? Ye, at least kita berusaha. Betul lah tu. Tapi buat apa kau nak try hard dekat seseorang yang kau sendiri pun tak pasti jodoh kau ke tak. Aku cakap berdasarkan observation aku. Aku sendiri pun tak berpengalaman. Susah lah kalau bercinta ni terlebih sayang, nanti kalau tak jadi kita yang sakit. Renungkanlah.