Smackdown .


You can't see me. teng teng teng teng. Tagline John Cena tu, jangan buat main. Hari ni nak cerita pasal wrestling, Smackdown. Wahhh kasar juga ehh kau Mira. Well, actually I minat Smackdown ni masa I toddler lagi. Aiceyhwahhh, menipu je kau Mira. Saya minat Smackdown ni sejak kindergarten kot? Tak pun since sekolah rendah.

Semua ini berpunca daripada abang saya. Setiap malam Jumaat, 2300, mesti dia buka TV3 tengok cerita ni. Alaaa, dulu mana ada Astro. Mulai hari itu, setiap malam Jumaat je television kami yang conquer. *dulu je sekarang tak dah.

Dalam banyak-banyak Superstar yang ada dalam WWE ni, saya minat Batista, John Cena, The Rock, lagi badan besar tu, mat salleh tu, nama apa entah?, Rey Mysterio, Eddie Guerrero, Undertaker *bole lah, Randy Orton *sebab handsome tapi perangai tak macam muka, dan ramai lagi yang tidak tersenarai. Kalau perempuan pula, saya suka pilih Lita. 

Sebab apa anda pilih Lita? Sebab masa sekolah rendah dulu, saya suka main PS2 game Smackdown, setiap tahun mesti ada latest CD game Smackdown jadi dari situ saya dapat tahu bahawa Lita tu kuat dari semua aspek. Mahu tak kuatnya, boleh angkat Big Show uh. *dalam game jelah. So, bila main je game mesti pilih nama-nama yang tersenarai di atas tu, Big Show pun ada juga kadang-kadang.

Seriously, saya suka tengok wrestling ni. Tapi sekarang dah tak macam dulu. Superstar dia dah lain. Jadi meluat terus nak tengok.


Perhh, Kane kena cekik free je dengan John Cena.
   

Lita mengamuk. Actually, Lita ni Mrs. sape eh? Edge or Kane?

Pengawas .


Assalammualaikum dan hai, hari Ahad hari tu hari yang paling Mira benci selama Mira menjadi seorang pengawas sekolah. Okey, memang jawatan/pangkat Mira tak sehebat mana pun Penolong SU je tapi hati manusia siapa boleh tahu kan? sebelum tu, Mira dah selesai siapkan 'kertas kerja' yang diamanah oleh guru pengawas kami kepadaku. Aiceyh wahh, ayat tuu. kekeke.


Sambungan cerita ....
Macam ni, pagi tu selepas perhimpunan, kami pengawas macam biasa lah amik tempat tugas masing-masing. Mira dan rakan setugas bertugas di laluan pelajar. Semua orang tau pelajar SMKST macam apa, tak boleh bentuk dah. Macam binatang terlepas kandang. Tambah lagi senior-senior form 4 dan form 5. Memang tak boleh control.

Lepas duty semua tu, kami ada pengawas meeting. Pengawas yang bertugas kat tangga tu complain, katanya: Apa ni pengawas kat laluan tu tak tau jaga ke? Semua terlepas macam kambing kerbau! Mereka pengawas senior, upper 6 tuu. Tapi baru tahun ni dilantik sebagai pengawas, last year percubaan je. Mira ni dari form 1 hingga form 5 jadi pengawas hanya mampu tahan emosi. Ada sister upper 6 ni dari form 1 jadi pengawas hingga form 5 dia jadi ketua pengawas, tapi sejak dia habis SPM keluar sekolah selepas tu masuk balik form 6 sama je macam student baru kan? Jadi, macam ni lah brother and sisters, minggu depan dan minggu akan datang, datang dan datang biar you orang je lah yang incharge tempat tu, saya nak tengok juga macam mana you orang nak bentuk kambing kerbau yang terlepas dari kandang tu.

So, brother and sisters, saya tahu saya form 5 je tak dapat nak lawan you orang upper 6 lagi. At least you orang respect lah ketua pengawas kita, even dia baru form 5, dia tetap kawan saya, classmate saya. Okey, memang you orang pengawas upper 6 lagi dewasa tapi tak semestinya you orang boleh membahagikan tugas, buka mulut, memerintah kami, you orang pangkat apa? Jawatan apa?

Yang tak boleh pi, you (brother) boleh perli SU kami. Hello brother, apa yang ketua pengawas maksudkan penampilan diri tu bukannya colour pakaian kita, memang dia ada sebut pasal stoking hitam tapi kalau you nak complain tentang SU kami, better you tengok diri you dulu lah. Dah lah lipat lengan baju, hello brother, you nak main buku peraturan sekolah kan? You kata dalam buku peraturan sekolah seluar pengawas colour apa? Of course lah dark blue. SU kami pakai slack hitam, guru pengawas tak bising pun, guru disiplin tak bising pun, PK HEM tak bising pun, pengetua tak bising pun yang you nak bising kenapa? Okey, di dalam buku peraturan sekolah tak ada pun peraturan pengawas dibenarkan lipat lengan baju, yang you lipat kenapa? You siap bagi ayat lagi: Kalau pengawas yang berjawatan tinggi tidak memberi contoh yang baik macam mana anak buah nak ikut? Hello brother, yang you tu upper 6 tak bagi contoh yang baik dengan melipat lengan baju macam mana junior-junior nak ikut?

Selepas brother tu habis pot pet, ada seorang sister upper 6 (member dia kot) buat thumbs up. Oooo rupanya kalian dah plan nak jatuhkan kami ye? Nice try.

Itu sahaja cerita Mira, assalammualaikum dan bai !